Koor Experience van de Musikschule Niedergrafschaft te Uelsen onder leiding van Armanda ten Brink:

Koor Muziekschool Uelsen is deelnemer van Helikon Festival 2015.

Koor Experience van de Musikschule Niedergrafschaft

Het meisjeskoor ‘Experience’ bestaat sinds 1999. Het is een koor van de ‘Musikschule Niedergrafschaft’ en bestaat uit zangeressen die het geëngageerd zingen van allerlei stijlen als doel hebben.
De meeste koorleden hebben ook solozangles, hetgeen resulteert in een goede klankbasis voor het hele koor.
Gedurende de laatste 6 jaar voerden ze met de Nice Guys onder andere de volgende werken uit:
Figaro’s Hochzeit (Mozart), Carmina Burana (Orff) Mass of the Children (Rutter), Keltisch Concert, Messiah (Händel),  Musical night, Weihnachtoratorium (Bach) voor kinderen, Brundibar(Krasa), Jazzkonzert, The Peacemakers (Jenkins)

De ‘Nice Guys’ bestaan sinds 2007. De jonge zangers zijn allemaal begonnen bij het ‘Neuhauser Knabenchor’ en na de stembreuk in dit koor terechtgekomen.
Naast hun eigen repertoire zingen de ‘Nice Guys’ vaker mee met het ‘Kammerchor Uelsen’. Bijvoorbeeld bij het Weihnachtsoratorium, Herzogenberg en Graun, Fauré Requiem, maar ook in het theaterprogramma “Piaf”, als Compagnons de la Chanson

Experience en Nice Guys samen vormen een jong gemengd koor, waarmee het mogelijk is veel stukken uit verschillende tijden en in verschillende stijlen uit te voeren, van Italiaanse Canzona’s tot medley’s uit musicals.
Regelmatig worden concerten gegeven waarin zangers uit beide koren de solistische rollen vervullen.