Delden, 10 juni 2012

Eindconcerten Kinderen Maken Muziek

Aanstaande vrijdag, 15 juni om 19.00 uur, zal het eerste eindconcert van Kinderen Maken Muziek In Overijssel worden gegeven in sporthal de Reiger te Delden. Het is het eerste van een tweetal eindconcerten van een project, waarbij kinderen van de Toonladder uit de groepen 5, 6, 7 en 8, samen met leerlingen van het Twickel College, een jaar lang wekelijks lessen hebben gevolgd van docenten van de Muziekschool Hengelo.

Ze mochten woensdag 6 juni j.l. hun kunnen al tonen voor de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Daarvoor gingen ze per bus naar de Heineken Music Hall in Amsterdam, om samen met ruim 3200 kinderen uit heel Nederland deel te nemen aan het grote landelijke eindconcert van Kinderen Maken Muziek. Dit project, dat gelanceerd werd door de Prinses op haar 40e verjaardag, is een uniek samenwerkingsverband tussen het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het tweede en tevens laatste eindconcert zal gegeven worden op vrijdag 22 juni a.s., eveneens om 19.00 uur in de Stadhuishal te Hengelo. Tijdens deze optredens wordt het speciaal door Carl Wittrock gecomponeerde stuk “Vier Dansen Voor Máxima” ten gehore gebracht, in samenwerking met Twents Jeugd Symfonie Orkest. De toegang is € 2,50 en de kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, of bij VVV Delden.

We wensen de kinderen voor al deze optredens heel veel succes en plezier!

Noot voor de redactie

Bernhardstraat 1          tel  (074) 376 23 50     e-mail: directie@toonladder.nl

7491 EA Delden           fax (074) 376 36 73     www.toonladder.nl

Dit is een redactionele bijdrage voor de editie van Het Hofweekblad a.s. woensdag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Mariël van Loenen, directeur, telefoon (074) 376 23 50.