Het Benjamin Strijkorkest is deelnemer van Helikon Festival 2015.

Het Benjamin Strijkorkest is in 2007 opgericht samen met het Britten Jeugd Strijkorkest, en wordt geleid door Godelieve Voorhoeve, die de leiding over het orkest afgelopen jaar heeft overgenomen van Elien Willems i.v.m. haar vertrek naar Zwitserland. Het orkest biedt jonge strijkers met enige ervaring en aanleg voor hun instrument de mogelijkheid hun muzikale talenten zo te ontwikkelen dat ze door kunnen groeien naar het Britten Jeugd Strijkorkest. Net als bij het Britten Jeugd Strijkorkest is ook bij het Benjamin Strijkorkest het motto: kwaliteit, bezieling en vooral...plezier in het samen muziek maken! In 2013 won het Benjamin Strijkorkest een 1e prijs op het jeugd muziekfestival in Neerpelt in België. Elk jaar geeft het orkest meerdere concerten en slaat het de vleugels uit in een tournee.

Het Benjamin Strijkorkest repeteert elke vrijdagmiddag van 17:15 tot 19:15 uur in de vrijeschool Michaël in Zwolle. Kinderen die een keer willen komen kijken zijn welkom op 5 juni tijdens de Week van de Amateur Kunst. Op deze dag is de repetitie openbaar. Neem je instrument mee! De audities zijn ieder jaar in juni. Op www.hetbenjamin.nl staat informatie over de auditie datum en de auditie eisen.

 

Godelieve Voorhoeve begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen volgens de Suzuki Methode bij Stieneke Voorhoeve-Poot. In de jaren die volgden kreeg ze les van Koosje van Haeringen, Mireille van der Wart, Kerstin Hoelen en Sarah Kapustin.
Godelieve was concertmeester van het Viotta Jeugdensemble en het MSUM University Orchestra, en heeft gespeeld in het FM Symphony Orchestra en het Viotta Jeugdorkest. Met Strijkorkest de Haagse Beek ging ze op tournee naar Griekenland, en met het North Sea Symphony Orchestra naar China.
Ze heeft met veel plezier deelgenomen aan cursussen en (kamermuziek)festivals, zoals de Kamermuziekweek in Burg Feistritz (Oostenrijk), de Bryanston International Summer School (Engeland), de Indiana University Junior Summer String Academy (Verenigde Staten), en het Festival Musica Barcensis in Brasov, Roemenië.
Sinds september 2013 studeert Godelieve viool bij Sarah Kapustin aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.
Ze is artistieke leider van het Benjamin Jeugd Strijkorkest, en heeft een eigen lespraktijk in Zwolle.