Hongarije in Helikon Festival 2013

Volksdans: Lippentős Táncegyüttes

De leden van volksdansgroep Lippentös uit Nagykanizsa dansen al 8-10 jaar bij het ensemble. Op hun repertoire staan naast volksmuziek en dansen uit Hongarije ook dansen uit de Hongaarstalige gebieden van Roemenië. Zij zijn het gezicht van lokale evenementen, maar geven vaak optredens in de regio. Ze treden regelmatig in het buitenland op. o.a. in Finland, Slovenië, Kroatië, Bosnië en Servië. In 2012 en voorgaande jaren kregen zij een hoge waardering op het Helikonfestival in Keszthely.

 

Klassieke muziek door leerlingen van György Festetics Muziekschool, Keszthely

De leerlingen van de György Festetics Muziekschool in Keszthely zijn allen al op een jonge
leeftijd begonnen met muziek maken. Ze nemen geregeld deel aan regionale en landelijke
muziekconcours. Op het Hongaarse Helikonfestival hebben zij een heel goede prestatie neergezet en
mochten met een gouden of zilveren prijs naar huis.

  • Nelli Alföldi, viool
  • Marcell Molnár, piano
  • Kristóf Illés, klarinet
  • Evelin Kovács, saxofoon
  • Saxofoonkwartet: Bence György, Péter Prezenszky, Evelin Kovács en Kristóf Illés
  • DOLCE klarinetkwartet: András Tóth, Viktória Lakatos, Benjámin Vass en Bence György
Dansgroep FondűModerne dansgroep Fondü bestaat uit 5 meiden. Zij zijn al op jonge leeftijd begonnen met dansen, en sommigen zijn al 15 jaar lid van de Goldmark jazzballetgroep. De groep treedt regelmatig op op regionale en landelijke festivals en concours. De choreografie is van Zsuzsanna Szabóné Dézsenyi.
Volksdans paarDe jonge danstalenten Réka Kocsis en Mátyás Fodor uit Keszthely dansen al jaren samen. Beide zijn lid van de Gyenes volksdansensemble, en treden zowel met de groep als solistisch op festivals op in het binnen- en buitenland. Ze hebben al verschillende prijzen gewonnen op regionale festivals, o.a. een gouden prijs op het Helikonfestival in Keszthely.