Helikon Festival

Helikon Festival 2013 FlyerHet Helikonfestival is een gerenommeerd tweejaarlijks festival voor kunsten in Hongarije waaraan 4.500 tot 5.000 jongeren deelnemen.

In 2004 hebben voor het eerst enkele ensembles van buiten Hongarije deelgenomen. Gemeente Hof van Twente is partnergemeente van het Hongaarse stad Keszthely, waar het Helikonfestival plaatsvindt. De organisatie nodigde Twentse ensembles uit om zich te mengen in het festival. Het bleek meteen een groot succes: niet alleen scoorden de ensembles goed, ook de contacten tussen de Nederlandse en Hongaarse jongeren verliepen vanaf het begin hartverwarmend. Tijdens het laatste bezoek aan Hongarije werden er ook intensieve warme contacten gelegd met ensembles uit Vhrnika (Slovenië).

In 2007, 2009, 2011 en 2013 is een vergelijkbaar festival in Nederland georganiseerd gezamenlijk met de Hongaarse finalisten van het Helikonfestival uit Keszthely. Als een soort Nederlandse tak van het Helikonfestival. Lees meer >>

Foto-impressie van het galaconcert in Stadhuishal Hengelo

Helikon Festival
6 - 8 april 2013, Hengelo
This gallery is powered by DotNetGallery. And you are using an invalid license file. Please visit CuteSoft.net for the purchasing information.

Wij bedanken de heer  Wim van der Geest voor de foto's van de galaconcert. Foto's kunnen ook als afdruk en vol formaat file besteld worden op www.oypo.nl/wimvandergeest.

Helikon Festival 2013

Donderdag 4 april  t/m maandag 8 april 2013

Hengelo

    Locatie      

Het Helikonfestival is sinds 1817 een begrip in Hongarije. Het idee stamt van graaf Georg Festetics, die met assistentie van toen bekende literatoren en dichters een festival voor de kunsten organiseerde. Bijna twee eeuwen later is het uitgegroeid tot een gerenommeerd tweejaarlijks festival voor achttien categorieën kunsten waaraan 4.500 tot 5.000 jongeren deelnemen. Het wordt gedragen door ondernemers, gemeenten, particulieren, en de provincie West-Hongarije.

In 2004 hebben voor het eerst enkele ensembles van buiten Hongarije deelgenomen. Gemeente Hof van Twente is partnergemeente van het Hongaarse Keszthely, waar het Helikonfestival plaatsvindt. De organisatie nodigde Twentse ensembles uit om zich te mengen in het festival. Het bleek meteen een groot succes: niet alleen scoorden de ensembles goed, ook de contacten tussen de Nederlandse en Hongaarse jongeren verliepen vanaf het begin hartverwarmend. In 2006, 2008 en 2010 namen de ensembles van de muziekschool wederom aan het festival deel. Tijdens het laatste bezoek aan Hongarije werden er ook intensieve warme contacten gelegd met ensembles uit Vhrnika (Slovenië).

In 2007, 2009 en 2011 is een vergelijkbaar festival in Nederland georganiseerd gezamenlijk met de Hongaarse finalisten van het Helikonfestival uit Keszthely. Als een soort Nederlandse tak van het Helikonfestival. In 2011 willen we weer de Hongaarse finalisten van het Helikonfestival naar Nederland halen. Uniek aan het Helikon festival in Nederland in 2011 is dat we deze keer ook de Sloveense finalisten hebben gevraagd te participeren. Na 2004 namen ook in 2006, 2008 en 2010 de ensembles van de Muziekschool Hengelo wederom aan het Helikonfestival deel in Hongarije.

Met steeds dat ene doel voor ogen: het kweken van wederzijds begrip en respect door kennis te nemen van elkaar. De tijd vraagt er om. Door jongeren met elkaar in contact te brengen, slaan we een brug tussen de jeugd uit één van de grondleggers van de EU en die van de nieuwe EU-leden. Daarnaast stellen wij jongeren in staat een ervaring op te doen waarvan ze heel hun leven kunnen profiteren. En met hen de samenlevingen in Nederland, Slovenië en Hongarije.