Guitaarkwintet Hengelo Muziekschool

Guitaarkwintet Hengelo Muziekschool

Het Gitaarkwintet Hengelo, opgericht in 2009 door gitaardocent Christian Kuiper, bestaat uit 5 leerlingen van Muziekschool Hengelo: Daphne Hodes, Ewald Geerdink, Mirte Miltenburg, Mara Groeneveld en Rosalie Zwart. Het repertoire van het kwintet omvat originele werken voor gitaarensemble maar ook bewerkingen voor deze bezetting. Er staan stukken uit diverse stijlperiodes op het programma: van barok tot hedendaagse muziek. Naast het klassieke repertoire wordt er ook popmuziek gespeeld en gezongen. Bekende nummers van o.a. Oasis, K.T. Tunstall, Lianne La Havas en anderen worden met veel enthousiasme gebracht en laten daarmee de veelzijdigheid van dit ensemble zien.

In juni 2012 deed het Gitaarkwintet Hengelo mee aan het ensemblefestival van de EGTA (European Guitar Teachers Association) in Tilburg en behaalde daar de Algemene Jury prijs. Op 6 april 2013 zal het kwintet, naast de optredens op het Helikon Festival, ook deelnemen aan YOU!XL the Battle. Dit concours is een onderdeel van YOU!XL, een speciaal programma voor de ontwikkeling van jong muzikaal talent in Overijssel.

Het kwintet treedt regelmatig op in en om Hengelo maar ook daarbuiten. Voor meer informatie zie www.gitaarkwintet-hengelo.nl of bezoek de facebook pagina www.facebook.com/GitaarkwintetHengelo