Skip Repetitive Navigational Links

Helikon Festival

In april 2011 nodigt Stichting WEIMS een groep enthousiaste Hongaarse en Sloveense jongeren uit om hier met Nederlandse leeftijdsgenoten te komen musiceren; een internationale voortzetting van het beroemde Helikon Festival. Een hoogtepunt in dit feestelijke vijfdaagse bezoek is een concert in de Waterstaatskerk te Hengelo waarin alle drie landen muzikaal samenkomen.
Login

Log into Helikon Festival

Log into Helikon Festival


Click here if you forgot your username or password.

International Jeugd Muziek Festival in Nederland


In Hongarije is het Helikon festival een groot evenement: elke twee jaar komen meer dan 4000 musicerende, acterende, dichtende en dansende jongeren naar Keszthely aan het Balatonmeer om deel te nemen aan allerlei culturele concoursen. Ook muziekschoolleerlingen uit Hengelo en Hof van Twente doen al jaren met succes mee. Zij krijgen nu de kans aan Hongaarse en Sloveense leeftijdgenoten te laten zien hoe ze hun muziek beleven.

Van 18 tot en met 22 april 2011 zullen in Hof van Twente, Losser en Hengelo allerlei muzikale ontmoetingen plaatsvinden tussen jongeren uit Hongarije, Nederland en Slovenië. Zij zullen samen musiceren, deelnemen aan educatieve workshops, educatieve excursies en muzikaal met elkaar concurreren in een muziekconcours op internationaal niveau. Lees meer >>

Helikon Festival Nederland 2011 - Persbericht

Van 18 tot en met 22 april organiseert de Stichting WEIMS en de Stichting Hof van Twente – Keszthely in samenwerking met de Muziekschool Hengelo voor de derde keer het Helikon Festival Nederland. Een groep enthousiaste Hongaarse en Sloveense jongeren zijn uitgenodigd om hier met Nederlandse leeftijdgenoten te komen musiceren; read more »

Hongaarse jongeren komen muziekmaken met Twentse leeftijdgenoten

Winnaars van het Hongaarse Helikon Festival komen van 1 t/m 5 april 2009 naar Hengelo, Hof van Twente en Deventer voor een muzikale en culturele uitwisseling met leeftijdgenoten uit de regio.

De Muziekschool Hengelo en Stichting WEIMS nodigen voor de tweede keer een groep enthousiaste Hongaarse jongeren
read more »

Internationale Helikon Cultuur en Muziekfestival te Keszthely, Hongarije, 2008

De Muziekschool Hengelo is wederom uitgenodigd voor het Internationale Helikon Cultuur en Muziekfestival te Keszthely (Hongarije). Onze muziekschool is reeds vier keer eerder in Hongarije geweest om aan dit prachtige festival deel te nemen. In 1995 en 1999 door het Twents Jeugd Symfonie Orkest en in 2004 en 2006 door read more »

Terugblik op het Helikon Festival in Twente

Op 27 - 28 april werd voor het eerst een Nederlandse versie van het Hongaarse Helikon Festival georganiseerd. Dit festival, dat is genoemd naar een berg in Griekenland, die gewijd is aan de Muzen en Apollo, is in 1817 voor het eerst in Hongarije gehouden op initiatief van graaf Georg read more »

Hongaars Helikon Jeugd Muziek Festival nu ook in Twente

Vrijdag 27 april om 19.30 uur opent Georg Festetics, in tegenwoordigheid van de ambassadeur van Hongarije, de Nederlandse versie van het Helikon Festival in de Waterstaatskerk te Hengelo. Georg Festetics, een verre nazaat van de oprichter, zal bij die gelegenheid het Helikon concept toelichten. Het is de eerste keer dat read more »

Read all articles »