Twee koren o.l.v. Armanda ten Brink

Helikon Festival 2013 Deelnemer Duitsland

Koor Muziekschool Uelsen, Niedergrafschaft

Deze groep is een ensemble van de Musikschule Niedergrafschaft te Uelsen. Het is een meisjes/jongedames-koor (Experience) en een jongemannenkoor (Nice Guys) die tezamen gevoegd als gemengd koor zullen optreden.

Het meisjeskoor ‘Experience’ bestaat sinds 1999. Het is een koor van de ‘Musikschule Niedergrafschaft’ en bestaat uit zangeressen die het geëngageerd zingen van allerlei stijlen als doel hebben. De meeste koorleden hebben ook solozangles, hetgeen resulteert in een goede klankbasis voor het hele koor. Het koor heeft eerder o.a. meegedaan met het koorfestival in Verona en heeft optredens gegeven in Braunschweig en Kassel. Ook hebben ze verschillende Kerstconcerten verzorgd. Uitgevoerde werken zijn onder andere: Stabat Mater (Pergolesi), te Deum (Charpentier), werken van Schnabel, Xaver, Mozart en Purcell, maar ook popconcerten.

‘Nice Guys’ bestaan sinds 2007. De jonge zangers zijn allemaal begonnen bij het ‘Neuhauser Knabenchor’ en na de stembreuk in dit koor terechtgekomen. Naast hun eigen repertoire zingen de ‘Nice Guys’ geregeld mee met het ‘Kammerchor Uelsen’. Bijvoorbeeld bij het Weihnachtsoratorium en Cantaten van Bach, het Requiem van Fauré, en werken van Herzogenberg en Graun.

Experience en Nice Guys vormen samen een super gemengd koor, dat al veel werken uitgevoerd heeft, o.a. Mass of the Children,  Carmina Burana, Miserere (Allegri), Messias (Händel).  Daarnaast verschillende koorconcerten met werken uit verschillende perioden en stijlen,  van Italiaanse  Canzones tot een medley uit ‘Hairspray’. Ook worden regelmatig musicals uitgevoerd met solistische bijdragen van zangers uit beide koren.

Meisjeskoor van de Grundschule Itterbeck

De tweede groep bestaat nog maar 5 weken: het is een meisjeskoor van de Grundschule Itterbeck.
Deze groep heeft met een koorprojekt/wedstrijd meegedaan, dat vorige week in Veldhausen werd uitgevoerd.
De meisjes hebben een prijs gewonnen: namelijk deelname aan het Helikonfestival op 6 april te Hengelo (voor hen dus in het buitenland!) Ze zullen de 2 liedjes zingen die ze tijdens de wedstrijd hebben uitgevoerd.