Skip Repetitive Navigational Links

Please login

 

News Articles

You can read all articles here by clicking on the Next or Previous links.

« Previous article

Hongaarse jongeren komen muziekmaken met Twentse leeftijdgenoten

Tuesday, March 17, 2009

Winnaars van het Hongaarse Helikon Festival komen van 1 t/m 5 april 2009 naar Hengelo, Hof van Twente en Deventer voor een muzikale en culturele uitwisseling met leeftijdgenoten uit de regio.

De Muziekschool Hengelo en Stichting WEIMS nodigen voor de tweede keer een groep enthousiaste Hongaarse jongeren uit om hier met Nederlandse jongeren te komen musiceren; een internationale voortzetting van het beroemde Hongaarse Helikon Festival. Het publiek kan op woensdag in Goor en Delden en op vrijdagavond in Hengelo kennismaken met deze jonge musici.

Helikon Festival

In Hongarije is het Helikon Festival een groot evenement: elke twee jaar komen meer dan 4000 musicerende, acterende, dichtende en dansende jongeren naar Keszthely aan het Balatonmeer om deel te nemen aan allerlei culturele concoursen. Ook muziekschoolleerlingen uit Hengelo en Hof van Twente doen al jaren met succes mee. Zij krijgen nu de kans aan Hongaarse leeftijdgenoten te laten zien hoe ze hun muziek beleven.

Concerten

Na aankomst op woensdag 1 april worden de jongeren ontvangen door burgemeester Hans Kok van Hof van Twente, de partnergemeente van Keszthely, waarna ze van 12.30 tot 13.15 een concert geven in de raadzaal van het gemeentehuis in Goor. Van 15.00 tot 17.00 volgt een concert met openbare workshop in het voormalige stadhuis van Delden. Voor deze workshop heeft kunstenaarsinitiatief MIKC dans- en performancekunstenaar Veridiana Zurita uitgenodigd. Feestelijk hoogtepunt van het bezoek is het concert dat muziekschoolensembles, het schoolorkest van het Twickel College, en de Hongaarse gasten gezamenlijk geven op vrijdagavond 3 april om 20.00 in de Waterstaatskerk in Hengelo. Voorafgaand aan dit concert wordt het publiek vanaf 19.30 in de foyer ontvangen met muziek en dans. Alle concerten zijn gratis toegankelijk, en staan ook op www.helikonfestival.nl.

Concours

Tot slot nemen drie Hongaarse ensembles op zaterdag 4 april deel aan het Jeugd Muziek Concours Overijssel in het historische stadhuis van Deventer, waar zij optreden tussen jonge ensembles uit heel Overijssel. Van 10.00 tot 18.00 kan iedere belangstellende daar meegenieten van ongedwongen maar toch serieuze muzikale ontmoetingen. ____________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

De Hengelose Stichting WEIMS stelt zich ten doel de contacten tussen Europese jongeren te bevorderen, ‘om elkaar beter te leren kennen en begrip en respect te hebben voor elkaars cultuur’ en de samenwerking tussen jongeren te stimuleren ‘om te bouwen aan een stabiel en vreedzaam Europa.’

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Bregtje de Geus 074-2427281 bregtje@wingerd.demon.nl

« Previous Article